SIDSTE NYT: Coronavirus (COVID-19) her

Nogle steder sætter følelser i gang, som er svære at beskrive med ord. Farverne i landskabet, naturens egne dufte, det lette brise… Følelser som ofte kun kan beskrives i kunsten. On The Draw er et kunstprojekt, hvor nogle af de vigtigste internationale illustratorer blev inviteret til Kanarieøerne for at kanalisere de følelser, de fik fra øerne, over i nye værker. Den eneste betingelse var total kunstnerisk frihed.

7 illustratorer, 7 øer på 7 dage. Resultatet er et fantastisk sat illustrerede rejseberetninger, som repræsenterer en emotionel rejse rundt på Kanarieøerne.

af
Ekaterina
Koroleva

Lavajord i forskellige farver, hårdfør flora der bevarer farverne og den blålige funklen, som kun opstår i mødet mellem himmel og hav. Sådan ser Lanzarote. ud for den unge kunstner Ekaterina Korolevas blik. Den talentfulde, russiske illustrator bruger traditionel malerteknik med blæk, blyant og akvareller til at skabe et portræt af øen med udgangspunkt i César Manriques værker: Las Salinas og La Graciosa.

Se hele værket

af
Malika
Favre

Med en stil baseret på enkelte linjer og klare farver sætter Malika fokus på den spirituelle side af Fuerteventura. Geometrien, de sikre farver, de fremhævede skygger og frem for alt roen og ensomhedenstår centralt i denne franske kunstners fortolkning af øen. Himmel og jord, strand og bjerg, mennesker og dyr Er alle i balance i harmonisk sameksistens.

Se hele værket

af
Paula Bonet

Med et antal stilgreb fra europæisk malertradition skildrer Paula Bonet de mest genkendelige sindsstemninger og følelser, som blev vækket i hende på Gran Canaria. Rejsen afdækker følelser, minder og drømme om fortiden. Erfaring og landskab, natur og individ. Er kontraster, som vidner om en særlig feminin følsomhed.

Se hele værket

af
Ben Heine

Ben Heines bemærkelsesværdige stil, som trækker på alt fra surrealisme til pop art, gør det muligt for ham at omfortolke Tenerifes ikoniske steder som eksempelvis Auditoriet i Santa Cruz, klipperne ved Los Gigantes og Teide. Den belgiske kunstner bruger mennesket som målestok for øens landsskab og skaber et livligt univers, hvor fantasi og virkelighed smelter sammen. Det giver en særlig personlig fortolkning af øen.

Se hele værket

af
Jens
Magnusson

Denne svenske tegner er specialist i børneillustrationer og giver således et farverigt og muntert blik på La Gomera, hvor mennesket lever i perfekt harmoni med naturen. Magnusson behersker farver, komposition og persontegning og skaber derved et univers præget af barnets uskyld, hvor overflod, overdådighed og en detaljerigdom med flora og fauna er i højsædet.

Se hele værket

af
Steve
Simpson

Med over 30 års erfaring er Steve Simpson stadig i fuld vigør med en forfriskende og morsom stil, som henter inspiration i grafisk design, typografi og illustration. Med denne teknik giver han os sin version af La Palma: Porís de Candelaria, Santa Cruz de La Palma, Fuente Santa… Simpson leverer øjeblikke, som knyttes til steder og følelser, tegnet med en pædagogisk fremstillingsevne og et stænk humor, som viser hvorfor livet er værd at leve.

Se hele værket

af
Mads Berg

Med sin karakteristiske reklamestil placerer Mads Berg et reflekterende menneske på El Hierro, som er omringet af en natur, der definerer mennesket som menneske, og som gør det bevidst om livets midlertidighed. Berg vender blikket indad ved at bruge enkelte farver, som samtidig er invaderet af skyer og skygger. Derfor er det ikke overraskende, at hans værker er fast udstillet på Danish Design Museum.

Se hele værket

Hvis du vil vide mere om projektet og kunstnerne, kan du besøge onthedraw.travel