SIDSTE NYT: Coronavirus (COVID-19) her

7 øer, 7 historier 7 øer, 7 historier

På Kanarieøerne opstår der dagligt tusindvis af historier. Det er disse mange personlige oplevelser, der gør øerne til et specielt sted fyldt med uforglemmelige øjeblikke.

#7stories er et kunstprojekt, der forsøger at fremstille øerne fra forskellige synsvinkler. De syv mest fremtrædende “video tellers” fra internetstedet Vimeo blev inviteret til Kanarieøerne for med deres kameraer at indfange netop de oplevelser, som gør hver enkelt ø uforglemmelig. Det gav et personligt indblik, hvor historiefortællernes følelser og sensibilitet er i højsædet. Der kom fantastiske resultater ud af det: syv audiovisuelle udtryk så forskelligartede og underfulde som deres ophavsmænd og ideerne bag.
MASSEVIS AF
FØLELSER AT DELE
MED OS ANDRE
Videoerne blev optaget hen over efteråret og vinteren 2013 og blev lagt ud i begyndelsen af 2014. Projektet blev med det samme en succes, og de syv videoer blev udvalgt af Vimeos eget ekspertpanel som Staff Pick På lidt over en uge blev filmene set 500.000 gange og ved udgangen af året var de blevet set af mere end halvanden million brugere. Takket være videoernes høje audiovisuelle kvalitet og originale synsvinkel blev de delt på rejseblogs og hjemmesider. Så hvis du overvejer en tur til Kanarieøerne, giver det mening at se øgruppen gennem disse unge kunstneres kameralinser.

Lanzarote
AF LEA AMIEL
OG NICOLAS LIBERSALLE

Dette kunstnerpar var så ramt af det landskabet og af de følelser, det vakte i dem, at de kaldte deres film for The Lanzarote Effect (Lanzarote-effekten). I videoen genskaber de et magisk og oldgammelt univers, hvor alt er unikt: jorden, himlen, skikkene og frem for alt det øens folk, som videoen er en hyldest til.

Fuerteventura
AF ANDRO KAJZER

Den slovenske instruktør formidler følelser i form af detaljer. Der er tale om en video med en særlig rytme og en omhyggelig stil, hvor vand og vind spiller hovedrollerne som de elementer, der definerer livet på Fuerteventura.

Gran
Canaria
AF RICK MEREKI

Rick Mereki fortolker øen Gran Canaria som en kalejdoskopisk scenografi fuld af liv og intense indtryk. Resultatet er en spændende video ved navn Mirrorlapse.

Tenerife
AF MATTY BROWN

Tenerife giver de bedste minder. Sådan præsenterer Matty Brown øen i The Edge of Earth (Verdens ende), altså som en række af tanker som genkalder kunstnerens rejse rundt på øen. Syv intense dage med alle slags følelser.

La Gomera
AF JUAN RAYOS

A Volcano in the Sea (En vulkan i havet) er et audiovisuelt portræt af menneskets forhold til omgivelserne og fortiden. Det er en rejse ind i naturen og traditionen på La Gomera, som tager udgangspunkt i individet.

La Palma
AF
GÜNTHER GHEERAERT

Med titlen Tales of Life (Fortællinger fra livet) rejser denne videokunstner rundt på en ø, som han selv betegner som et sted at fortabe sig i. Intimitet, tradition og autenticitet er noget man mærker til i de 3 minutter, videoen varer.

El Hierro
AF JEAN JULIEN

Den franske instruktør bidrager med en unik rejse til det inderste indre af øen El Hierro. Det er en video med fokus på den håndgribelige folklore, gastronomi og traditioner, som danner grundlag for en beskrivelse af øens fremtid, repræsenteret ved dens børn.