SIDSTE NYT: Coronavirus (COVID-19) her

Arven Fra

César Manrique

"Det var det smukkeste sted på jorden i mine øjne. "Jeg tænkte, at hvis andre kunne se det gennem mine øjne, ville de se det samme som mig".
Lanzarotes mest kendte kunstner. Skaberen bag øens turistmagneter. Indflydelsen fra ​​César Manrique, universel kunstner og pioner inden for økologi går ikke ubemærket hen blandt de, der besøger øen. Hans kreativitet og især hans ekstraordinære vision om forholdet mellem natur og menneske, har sat sit tydelige præg på mange af hans kunstværker og arkitektur. Har har også påvirket indbyggernes tankegang på Lanzarote og De Kanariske Øer. Han har selvfølgelig også sat sit tydelige præg på de markante turistmagneter på øgruppen.
Meget Mere End
En Blot En Kunstner
César Manrique (1919-1992) blev født på Lanzarote. Maler, billedhugger, arkitekt og visionær multikunstner. César Manrique studerede i Madrid og efter flere år med udstillinger, flyttede han i 60'erne til New York, der var datidens mekka for kunst.

To år senere vendte han tilbage til Lanzarote, hvor han bosatte sig. Da startede han sit personlige og mest ambitiøse projekt: at bruge øen som lærred, hvor han kunne indfange sine kunstneriske idéer og forsvare sine miljømæssige værdier. Den kærlighed, han følte for sit land, og hans unikke personlighed gjorde resten. I 1978 modtog han en international pris for økologi og turisme.
César Manriques kunstneriske arbejde spænder meget bredt og er velrenommeret, men det var kunstnerens små og store værker, der ses overalt på af ​​øen, der vakte størst opsigt. I alle værkerne søger Manrique en meget respektfuld dialog og integration med det naturlige miljø. Højdepunkter, haver, langs kysten, kulturcentre ... Listen er endeløs og overvældende med sin originalitet og tidløse modernitet. Med flere værker på Lanzarote samt på Fuerteventura, Tenerife, La Gomera og El Hierro er det muligt at opleve kunstneres karakteristiske værker på både museer og i naturen.
Los Jameos
Del Agua
Det var det første center for kunst, kultur og turisme skabt af César Manrique, og et af de tydeligste eksempler på harmoni mellem kunst og natur. Kunstneren benyttede en del af tunnellen til at skabe et vulkanmuseum af ekstraordinær skønhed. Ved siden af museet ligger en palmehave med en kunstig sø og museet "Casa de los Volcanes" (der er et af de vigtigste forskningscentre i verden).
Jameos del Agua
El Taro de Tahíche
Fundación
César Manrique
César Manriques vision er tydeligt afspejlet i hans hus, der er bygget ind i fem store vulkanske luftlommer. Huset, hvor mange af datidens kunstnere overnattede, er i dag lavet om til museum. Huset er indrettet med kunstnerens egne værker og private samling, og et besøg på museet er den bedste måde at få et indblik i kunstneres univers.
Fundación César Manrique
Lago
Martiánez
Beliggende på kysten er Lago Martiánez et perfekt eksempel på, hvordan man kan kombinere økonomisk udvikling med beskyttelse af landskabet. Med 33.000 m2 er det lagune-formede kompleks et mekka med 5 swimmingpools med små øer, restauranter, barer og natklubber. De grønne terrasser og haver skaber en skøn eksotisk stemning, og kunstnerens forskellige skulpturer matcher den traditionelle kanariske arkitektur på smukkeste vis.
Lago Martiánez