SIDSTE NYT: Coronavirus (COVID-19) her
28-Marts-2022

HEJ


På Kanarieøerne arbejder vi hver dag hårdt på, at du under de højeste standarder for tryghed, hygiejne og kvalitet kan besøge os. Du skal vide, at mere end 78.8% af øernes befolkning i øjeblikket er vaccineret mod COVID-19, hvilket er over gennemsnittet i Europa.

Hvis du skal rejse til vores øer i den kommende fremtid, kan du her finde interessante oplysninger.

11. KRAV I FORBINDELSE MED INDREJSE I SPANIEN (og De Kanariske Øer):

Du kan besøge De Kanariske Øer, hvis du rejser fra den Europæiske Union, et land i Schengen-området eller fra et tredjeland, med hvilket Spanien har en gensidig aftale hvad angår accept af rejsende.

Det er vigtigt, at du konsulterer din rejseudbyders eller dit flyselskabs vilkår, før du rejser til De Kanariske Øer.

1.1 HVIS DU REJSER FRA RISIKOLANDE* INDEN FOR EU OG SCHENGEN

* Disse lande forstås som dem på denne liste.

Kontrolformular. Det anbefales at udfylde formularen på digital vis og inkludere al nødvendig dokumentation for at lette kontrollen i lufthavne (fast control). Hvis du rejser med krydstogt, er formularen, du skal udfylde, denne.

og ét af følgende krav for personer over 12 år:

a)  Vaccinecertifikat mod COVID-19 med fuldført vaccination.

b)  Diagnostisk test af aktiv infektion af COVID-19 med negativt resultat. Der tillades antigentest foretaget maksimalt 24 timer før ankomsten til Spanien og NAAT-test (PCR, TMA, LAMP) foretaget maksimalt 72 timer før ankomsten til Spanien.

c)  Raskmeldingscertifikat, der bekræfter, at indehaveren har kommet sig efter COVID-19, udstedt mindst 11 dage efter den første positive NAAT-prøve (PCR, TMA, LAMP). Certifikatet har en gyldighed på 180 dage.

På usædvanlig og tilfældig vis kan visse passagerer blive påkrævet at få foretaget en diagnostisk test af aktiv infektion af COVID-19 inden for 48 timer efter ankomsten, hvis resultat skal kommunikeres til sundhedsmyndighederne på den måde, der er angivet.

 

1.2 HVIS DU REJSER FRA LAVRISIKOLANDE INDEN FOR EU OG SCHENGEN

Kontrolformular. Det anbefales at fuldføre formularen på digital vis og inkludere al nødvendig dokumentation for at lette kontrollen i lufthavne (fast control). 

Hvis du rejser med krydstogt, er formularen, du skal udfylde, denne.

 

1.3 HVIS DU REJSER FRA TREDJELANDE OG DU ER IKKE EU-FÆLLESSKABSBORGER

Passagerne skal opfylde følgende krav:

 1. Kontrolformular. Det anbefales at fuldføre formularen på digital vis og inkludere al nødvendig dokumentation for at lette kontrollen i lufthavne (fast control).  Hvis du rejser med krydstogt, er formularen, du skal udfylde, denne.
 2. Vaccinecertifikat mod COVID-19 med fuldført vaccination. Ledsagede børn under 12 år er undtaget. I tilfælde af ikke-bosiddende personer i Storbritannien og Nordirland, som kommer direkte derfra, skal disse ved ankomsten til Spanien fremvise et vaccinecertifikat eller Raskmeldingscertifikat.
 3. Passagerer over 12 år eller under 18 år skal opfylde en negativ PCR-test taget maksimalt 72 timer før ankomst, hvis de ikke er ordentligt vaccineret
 4. Derudover kræves der fra tredjelande med høj risiko en diagnostisk test af aktiv infektion af COVID-19, uafhængigt af vaccinestatus og uafhængigt af, om den rejsende allrede har haft sygdommen. Der tillades antigentest, der er foretaget maksimalt 24 timer før ankomsten til Spanien, og NAAT-test NAAT (PCR, TMA, LAMP), der er foretaget maksimalt 72 timer før ankomsten til Spanien. Du kan konsultere, om dit land er et risikoland, her.

 Undtaget fra disse bestemmelser er de tredjelande, der ikke anses som risikolande, som falder ind under adgangsvilkårene for risikolande fra EU og Schengen (se punkt 1.1). Se her

 

1.4 HVIS DU REJSER FRA NATIONALT TERRITORIUM

Der er på nuværende tidspunkt ingen former for begrænsning for at rejse til De Kanariske Øer fra et hvilket som helst sted i det spanske territorium. Således er det muligt at rejse mellem øerne og fra halvøen.

2Jeg har spørgsmål til tests:

Er det også nødvendigt med en test for at forlade Kanarieøerne? 

Nej, men det kan være, at dit hjemland kræver det. Vi anbefaler dig altid at kontrollere krav og anbefalinger i dit hjemland.

Og kan jeg få lavet en test, før jeg rejser fra øerne?

Selvfølgelig. Kanarieøere har førsteklasses sundhedsfaciliteter. På dit overnatningssted kan du få information om nærmeste sted, hvor du kan få taget en godkendt test. Uanset hvad har vi lavet liste over de autoriserede centre på De Kanariske Øer, hvor du kan få foretaget testen.

3Hvilke sikkerhedsforanstaltninger vil jeg støde på i lufthavnen og/eller flyveren?

Husk, at det i lufthavnen og under hele flyvningen er obligatorisk at bære mundbind og følge alle sikkerhedsanvisninger fra såvel flyselskab som lufthavnsmyndigheder.

Vi anbefaler dig, at du om muligt, tjekker ind online for at undgå unødvendige processer i lufthavnen. Husk, at mange flyselskaber endnu ikke tillader håndbagage i kabinen, udover en taske til personlig brug, og som kan være under sædet.

4Kan jeg rejse frit mellem øerne?

Én af de store fordele ved at besøge De Kanariske Øer er, at du kan besøge flere øer under dit ophold. Øerne er meget forskellige fra hinanden, og det gør rejsen meget mere berigende og interessant.

På nuværende tidspunkt er transporten mellem øerne genetableret fuldt ud med daglige forbindelser, der gør det muligt at rejse fra en hvilken som helst ø til en anden uden besværligheder, det være sig via fly såvel som via båd. Binter og Canaryfly er flyselskaberne, med hvilke du kan rejse mellem øerne, og Fred Olsen og Armas er rederierne.

5Hvad bør jeg vide, før jeg ankommer til De Kanariske Øer? Sikkerhedsforanstaltninger.

Generelle foranstaltninger:

 • Brug af mundbind er obligatorisk for voksne og børn over 6 år på lukkede steder til offentlig brug (undtagen indtagelse af mad og drikke) og udendørs, hvor det ikke er muligt at holde en afstand mellem personer på 1,5 m. Personer med et handicap eller en respiratorisk sygdom er undtaget dette.
 • Afstand mellem personer (fastsat til 1,5 meter).
 • Fremme brugen af individuelle hygiejneelementer (sæbe og hydroalkoholisk gel).
 • Passende rengøring og desinfektion af alle etablissementer og materialer (særligt af toiletter og andre tilsvarende områder til fælles brug).

6Hvilke personlige beskyttelsesforanstaltninger bør jeg tage for at forhindre smitte?

De kanariske myndigheder anbefaler, at alle borgere tager disse personlige beskyttelsesforanstaltninger:

 • Hyppig håndhygiejne med vand og sæbe eller hydroalkoholisk gel.

 • Dæk mund og næse med engangslommetørklæder, når du nyser eller hoster, og smid dem derefter ud i en affaldspand.

 • Hold en afstand på mindst 1,5 meter til personer, du ikke bor sammen med (med eller uden symptomer).

Det anbefales, at alle former for grupperinger eller møder mellem personer, der ikke bor sammen, på private steder begrænses til maksimalt 10 personer, selvom sikkerhedsafstanden kan garanteres.

7Hvad skal jeg gøre, hvis jeg får symptomer på covid-19 under mit ophold på De K COVID-forsikring. anariske Øer?

Hvis du har symptomer som f.eks. hoste, feber, vejrtrækningsbesvær eller generelt ildebefindende, skal du isolere dig på dit indlogeringssted og ringe til telefon 900 112 061 , så du kan blive vejledt og henvist til den passende behandlingsinstitution. +34 922 842 279 og +34 928 846 579 internationale opkald.

Husk, at du skal bære mundbind på en hvilken som helst behandlingsinstitution, og du bør undgå at røre overflader med hænderne.

8VIGTIGE OPLYSNINGER: COVID-19 REJSEFORSIKRINGSPOLITIKKEN ER SUSPENDERET FRA 3. MARTS 2022.

Anbefalinger vedrørende hygiejne:

Lavamanos

Vask hænder ofte med vand og sæbe eller med hydroalkoholisk gel.

Toallitas

Hold en afstand på mindst to meter med personer, du ikke bor sammen med (med eller uden symptomer).

Distancia de seguridad

Hold en afstand på mindst 1,5 meter til personer, du ikke bor sammen med (med eller uden symptomer).

Barbijo

Mundbind er kun obligatorisk for folk over 6 år, når de befinder sig på sundhedscentre, apoteker og i offentlig transport.

Hvis du har symptomer på COVID-19 under dit ophold på De Kanariske Øer:

900 112 061(Kun for opkald i Spanien i tilfælde af symptomer på COVID-19). +34 922 842 279 og +34 928 846 579 internationale opkald

Fiebre

Feber

Tos

Hoste

Falta de aire

Problemer med at trække vejret