SIDSTE NYT: Coronavirus (COVID-19) her
05-Februar-2021

HEJ


På Kanarieøerne arbejder vi hver dag hårdt på, at du under de højeste standarder for tryghed, hygiejne og kvalitet kan besøge os. Vi er i øjeblikket det område i Spanien, der er mindst påvirket af epidemien.

Hvis du skal rejse til vores øer i den kommende fremtid, kan du her finde interessante oplysninger.

1Hvem kan besøge Kanarieøerne?

Du kan besøge Kanarieøerne, hvis du rejser fra EU, fra et Schengen-land eller fra et tredjeland, som Spanien har en gensidig aftale om modtagelse af rejsende med. De omfatter Australien, Canada, Kina, Sydkorea, Georgien, Japan, New Zealand, Rwanda, Thailand, Tunesien og Uruguay.

 

For at planlægge returrejsen anbefaler vi dig altid at kontrollere krav og anbefalinger i dit hjemland.

2Skal jeg sørge for noget særligt, før jeg rejser til De Kanariske Øer?

Alle mennesker, der kommer til De Kanariske Øer for at nyde deres ferie, skal bestå en sundhedskontrol. Denne kontrol afhænger af den situation, du er i:

Hvis du rejser fra et risikoområde uden for Spanien:

 • Formular til sundhedskontrol (FCS-formular) , der skal udfyldes og underskrives elektronisk, inden du rejser til De Kanariske Øer.

 • Negativ PCR-, RT-LAMP, eller ATM-test udført i 72 timer før ankomst til De Kanariske Øer. Vi tilbyder dig en liste over autoriserede centre i Belgien og Holland.

 • Se listen over risikoområder her

 • Sanitær kontrol i lufthavnen bestående af temperaturmåling (med feber menes kropstemperatur lig med eller højere end 37,5 ° C) og visuel verifikation af manglende symptomer.

Hvis du rejser fra et område med lav risiko uden for Spanien:

 • Formular til sundhedskontrol (FCS-formular) , der skal udfyldes og underskrives elektronisk, inden du rejser til De Kanariske Øer.

 • Diagnostisk test for aktiv COVID-19-infektion med negativt resultat udført 72 timer før ankomst til De Kanariske Øer. Dette skal præsenteres ved den valgte turistindkvartering ved indtjekningen. Børn under 6 år behøver ikke at udvise en negativ diagnostisk test. Testen skal godkendes af sundhedsmyndighederne i dit land eller Den Europæiske Union. Skal præsenteres i lufthavnen og / eller hotellet.

 • De accepterede tests er PCR (COVID-19 RT-PCR), Transkriptionsmedieret amplifikation (TMA). Quicktests er også godkendt til påvisning af SARS-CoV-2-antigener med en specificitet på mere end 97% og en følsomhed på mere end 80% i henhold til deres tilsvarende homologering.

 • Sanitær kontrol i lufthavnen bestående af temperaturmåling (med feber menes kropstemperatur lig med eller højere end 37,5 ° C) og visuel verifikation af fraværet manglende symptomer.

Hvis du rejser fra en anden selvstyrende region i Spanien og ikke bor i et reguleret turistindlogeringssted:

 • Diagnostisk test for aktiv infektion af COVID-19 med negativt resultat foretaget 72 timer forud for ankomsten til De Kanariske Øer. Obligatorisk mellem 18. december 2020 og 15. februar 2021. Før din rejse skal du sende certifikatet via e-mail til adressen pdiasviajes@gobiernodecanarias.org med emnets flynummer og ankomstdato.

De accepterede tests er PCR (COVID-19 RT-PCR), Transkriptionsmedieret amplifikation (TMA). Quicktests er også godkendt til påvisning af SARS-CoV-2-antigener med en specificitet på mere end 97% og en følsomhed på mere end 80% i henhold til deres tilsvarende homologering.

 • I undtagelsestilfælde er det muligt at gennemgå testen inden for 72 timer efter ankomst til De Kanariske Øer eller vælge 14 dages isolation.

Hvis du rejser fra en anden selvstyrende region i Spanien, og du bor i et reguleret turistindlogeringssted:

 • Ved ankomsten til øerne skal du bevise, at du har en reservation i en turistindkvartering.
 • Diagnostisk test for aktiv COVID-19-infektion med negativt resultat udført 72 timer før ankomst til De Kanariske Øer. Dette skal præsenteres ved den valgte turistindkvartering ved indtjekningen. Børn under seks år behøver ikke at udvise en negativ diagnostisk test. Testen skal godkendes af sundhedsmyndighederne. Vi tilbyder dig en liste over nogle autoriserede centre i Spanien.

De accepterede tests er PCR (COVID-19 RT-PCR), Transkriptionsmedieret amplifikation (TMA). Quicktests er også godkendt til påvisning af SARS-CoV-2-antigener med en specificitet på mere end 97% og en følsomhed på mere end 80% i henhold til deres tilsvarende homologering.

Under alle omstændigheder skal du konsultere vilkårene og betingelserne for din rejsearrangør eller flyselskab, inden du rejser til De Kanariske Øer.

3EXEPTIONEL SITUATION PÅ VISSE ØER

Indtil 11/02/2021 er det kun nedenstående, der har adgang til de øer, som befinder sig på advarselsniveau 3 og 4:

 • Rejsende i transit

 • Rejsende fra internationale flyvninger, Den Iberiske Halvø og De Baleariske Øer, der indlogerer sig på et reguleret turistindlogeringssted.

 • Rejsende fra et hvilket som helst sted, hvis rejsemotiv er at vende tilbage til sit bopælssted eller besøge familie og nære venner.

 • Resten af undtagelserne er angivet i artikel 6 i Real Decreto 926/2020 fra den 25. oktober offentliggjort i BOE.

 

 

ADVARSELSNIVEAU 1

ADVARSELSNIVEAU 2

ADVARSELSNIVEAU 3

ADVARSELSNIVEAU 3

Tenerife

 

x

 

 

Gran Canaria

 

 

x

 

Lanzarote

 

 

 

x

Fuerteventura

 

x

 

 

La Palma

x

 

 

 

La Gomera

x

 

 

 

El Hierro

 

x

 

 

La Graciosa

 

 

 

x

 

Under opholdet skal turisterne respektere de forholdsregler, der gælder for hvert advarselsniveau, og som opsummeres i følgende tabel:

 

 

ADVARSELSNIVEAU 1

ADVARSELSNIVEAU 2

ADVARSELSNIVEAU 3

 

ADVARSELSNIVEAU 4

BEGRÆNSNINGER I ANKOMST TIL OG AFREJSE FRA ØEN

NEJ

NEJ

JA

 

JA

UDGANGSFORBUD

Mellem kl. 00.00 og 6.00

Mellem kl. 23.00 og 6.00

Mellem kl. 22.00 og 6.00

Mellem kl. 22.00 og 6.00

FORSAMLINGER BLANDT PERSONER, DER IKKE BOR SAMMEN

Maks 6 personer

Maks. 4 personer

Kun i barer og restauranter og maks. 4 personer

 

Maks. 2 personer

HOTELLER OG RESTAURATION

Lukning kl. 00:00

Maks. 6 ved bordet

Lukning kl. 23:00

Maks. 4 ved bordet

Kun terrasse med 50 % af normal kapacitet indtil kl. 22.00

 

Lukning kl. 18:00

 

SPORTSANLÆG

Åbne,

Grupper på maks. 6 personer

Åbne,

Grupper på maks. 4 personer

Lukkede

 

Lukkede

KOLLEKTIV TRANSPORT

Funger normalt

50 % af normal kapacitet

50 % af normal kapacitet

 

MARKEDER

Kun udendørs

Annullerede

Annullerede

Annullerede

POPULÆRE BEGIVENHEDER

Annullerede

Annullerede

Annullerede

Annullerede

NATTELIV

Annulleret

Annulleret

Annulleret

Annullerede

 

4Jeg har spørgsmål til tests:

Hvordan beviser jeg det?

Hvis du rejser fra et risikoområde uden for Spanien: De tilladte prøver er PCR (RT-PCR af COVID-19), transkriptionsmedieret amplifikation (TMA) og RT-LAMP (Reverse Transcriptase Loop-Mediated Isothermal Amplification)

Resten af tilfældene: Quicktests er også godkendt til påvisning af SARS-CoV-2-antigener med en specificitet på mere end 97 % og en følsomhed på mere end 80 % i henhold til deres relevante godkendelse. 

Du skal have et certifikat i papirformat eller digitalt format, der inkluderer følgende oplysninger om testen: navn, efternavn og dokumentationsnummer på personen, der får foretaget testen, godkendt organisme eller sundhedsenhed, der foretager testen, kontaktoplysninger for denne, type test foretaget, mærke og godkendelse af testen og, hvis relevant, dato og klokkeslet for testen samt resultatet af denne. I tilfælde af antigentest skal denne afspejle den godkendte specificitet og følsomhed. Det anbefales, at certifikatet er på spansk eller engelsk.

Jeg rejser fra et andet område i Spanien. Skal jeg også fremvise en negativ test for at indlogere mig på et sted for turister på Kanarieøerne?

Ja, det kræves, at du fremviser en negativ test taget maks. 72 timer før. Og Transcription Mediated Amplification (TMA)

Jeg er borger på Kanarieøerne Skal jeg fremvise bevis for en negativ test for at indlogere mig på et sted for turister på Kanarieøerne?
Nej. Til det skal du bevise din status som borger på Kanarieøerne, og du erklærer under ansvar, at du ikke har forladt Kanarieøerne inden for de seneste 15 dage før din ankomst til overnatningsstedet, og at du ikke har udvist symptomer på COVID-19 i den pågældende periode.

Er det også nødvendigt med en test for at forlade Kanarieøerne? 

Nej, men det kan være, at dit hjemland kræver det. Vi anbefaler dig altid at kontrollere krav og anbefalinger i dit hjemland.

Og kan jeg få lavet en test, før jeg rejser fra øerne?

Selvfølgelig. Kanarieøere har førsteklasses sundhedsfaciliteter. På dit overnatningssted kan du få information om nærmeste sted, hvor du kan få taget en godkendt test. Uanset hvad har vi lavet liste over de autoriserede centre på De Kanariske Øer, hvor du kan få foretaget testen.

 

5Hvilke sikkerhedsforanstaltninger vil jeg støde på i lufthavnen og/eller flyveren?

Husk, at det i lufthavnen og under hele flyvningen er obligatorisk at bære mundbind og følge alle sikkerhedsanvisninger fra såvel flyselskab som lufthavnsmyndigheder.

Vi anbefaler dig, at du om muligt, tjekker ind online for at undgå unødvendige processer i lufthavnen. Husk, at mange flyselskaber endnu ikke tillader håndbagage i kabinen, udover en taske til personlig brug, og som kan være under sædet.

6Kan jeg rejse frit mellem øerne?

Én af de store fordele ved at besøge De Kanariske Øer er, at du kan besøge flere øer under dit ophold. Øerne er meget forskellige fra hinanden, og det gør rejsen meget mere berigende og interessant.

På nuværende tidspunkt er transporten mellem øerne genetableret fuldt ud med daglige forbindelser, der gør det muligt at rejse fra en hvilken som helst ø til en anden uden besværligheder, det være sig via fly såvel som via båd. Binter og Canaryfly er flyselskaberne, med hvilke du kan rejse mellem øerne, og Fred Olsen og Armas er rederierne.

7Hvad bør jeg vide, før jeg ankommer til De Kanariske Øer? Sikkerhedsforanstaltninger.

På De Kanariske Øer har vi arbejdet hårdt de sidste par måneder for, at du kan besøge os og nyde din ferie under maksimale sikkerhedsforanstaltninger.

Det er derfor obligatorisk, at du downloader appen til varsel om smittede, RadarCOVID, på din mobil, som er tilgængelig til iPhone såvel som Android. Den vil notificere dig om graden af risiko for COVID-19 alt efter din placering.

Derudover bør du være bekendt med de primære foranstaltninger, der er iværksat for at garantere din velvære.

 

Generelle foranstaltninger:

 • Brug af mundbind er obligatorisk for voksne og børn over 6 år på gader, udendørssteder og i lukkede rum åbne for offentligheden med undtagelse af, når der indtages mad og drikkevarer, dyrkes sport og/eller i tilfælde af et handicap eller en luftvejslidelse.
 • Afstand mellem personer (fastsat til 1,5 meter).
 • Fremme brugen af individuelle hygiejneelementer (sæbe og hydroalkoholisk gel).
 • Passende rengøring og desinfektion af alle etablissementer og materialer (særligt af toiletter og andre tilsvarende områder til fælles brug).

 

Specifikke foranstaltninger:

 • På gader, udendørssteder og i lukkede rum åbne for offentligheden er brugen af mundbind obligatorisk, uanset sikkerhedsafstanden mellem personer på 1,5 meter. 

Derudover er det ikke tilladt at ryge eller anvende apparater til inhalation af tobak, hvis det ikke er muligt at garantere en afstand på 2 meter. 

 • Offentlig og/eller kollektiv transport. Brug af mundbind er obligatorisk for voksne og børn over 6 år, medmindre vedkommende har et handicap eller en luftvejslidelse. I turistbusser vil sæderne blive tildelt.
 • Turistindlogering. Der er begrænset kapacitet i fællesområder i henhold til den påkrævede afstand mellem personer, og det samme gælder underholdningsaktiviteter og gruppeklasser. Du kan finde assisterede buffeter, hvor maden serveres individuelt, eller selvbetjeningsbuffeter, hvor der er skærme, der adskiller fødevarerne.
 • Strande, svømmepøle og andre naturområder. Brugen af mundbind er obligatorisk ved adgang til strande og svømmepøle, og det samme gælder gåture, eller når man bevæger sig fra sit opholdssted. Det eneste tidspunkt, brugen af mundbind ikke er obligatorisk, er, når man bader, når man opholder sig et specifikt sted og ikke bevæger sig og fastholder den anbefalede sikkerhedsafstand.
 • Aktiv turisme. Aktiv udendørsturisme indebærer få risici og foretages normalt i mindre grupper. Det er dog ikke tilladt at dele individuelt sportsmateriale, og der er specifikke protokoller vedrørende rengøring og desinficering.

8Hvilke personlige beskyttelsesforanstaltninger bør jeg tage for at forhindre smitte?

De kanariske myndigheder anbefaler, at alle borgere tager disse personlige beskyttelsesforanstaltninger:

 • Hyppig håndhygiejne med vand og sæbe eller hydroalkoholisk gel. 
 • Dæk mund og næse med engangslommetørklæder, når du nyser eller hoster, og smid dem derefter ud i en affaldspand.
 • Hold en afstand på mindst 1,5 meter til personer, du ikke bor sammen med (med eller uden symptomer).
 • Brug mundbind på gader, udendørssteder og lukkede rum, der er åbne for offentligheden.

Det anbefales, at alle former for grupperinger eller møder mellem personer, der ikke bor sammen, på private steder begrænses til maksimalt 10 personer, selvom sikkerhedsafstanden kan garanteres.

9Hvad skal jeg gøre, hvis jeg får symptomer på covid-19 under mit ophold på De K COVID-forsikring. anariske Øer?

Hvis du har symptomer som f.eks. hoste, feber, vejrtrækningsbesvær eller generelt ildebefindende, skal du isolere dig på dit indlogeringssted og ringe til telefon 900 112 061 , så du kan blive vejledt og henvist til den passende behandlingsinstitution.

Husk, at du skal bære mundbind på en hvilken som helst behandlingsinstitution, og du bør undgå at røre overflader med hænderne.

Derudover, eftersom det vigtigste er din sundhed og velvære, stiller vi på De Kanariske Øer en AXA-police til disposition gratis, hvis du ikke har en forsikring, som vil dække alle udgifter i forbindelse med COVID-19. Konsultér alt det, den kan tilbyde ved at klikke her.

Anbefalinger vedrørende hygiejne:

Lavamanos

Vask hænder ofte med vand og sæbe eller med hydroalkoholisk gel.

Toallitas

Hold en afstand på mindst to meter med personer, du ikke bor sammen med (med eller uden symptomer).

Distancia de seguridad

Hold en afstand på mindst 1,5 meter til personer, du ikke bor sammen med (med eller uden symptomer).

Barbijo

Brugen af mundbind er obligatorisk i offentlig transport, på gader, udendørssteder og lukkede rum åbne for offentligheden uafhængigt af minimumsafstanden på 1,5 meter.

Hvis der er symptomer, skal du ringe på telefon:

900 112 061

Fiebre

Feber

Tos

Hoste

Falta de aire

Problemer med at trække vejret