SIDSTE NYT: Coronavirus (COVID-19) her

Selv fantasien kommer til kort

Landskaberne på Kanarieøerne er fyldt med hemmelige steder, som ofte overgår fantasien: paradisiske strande, imponerende vulkaner, sandmiler, frodig skov og en helt enestående himmel, som altid er blå og skyfri, som om det hele var iscenesat. Det kan derfor ikke undre, at mange filminstruktører og forfattere har udset sig netop denne øgruppe som inspirationskilde eller baggrund for deres værker.

Eksempelvis har Gregory Peck, Orson Wells og personer fra Agatha Christies værker slået deres folder på Kanarieøerne. Måske vil du under dit besøg blive grebet af fornemmelsen af at være hovedperson i en roman eller science fiction-film.

/

Filmiske

ølandskaber

© Warner Bros
© Warner Bros

Under indspilningen af filmen "Wrath of the Titans" blev Tenerifes landskaber omdannet til en mytologisk kulisse.

Det varme og klare vand på Kanarieøerne er naturligt hjemsted for tusindvis af hvaler. Det var derfor nærliggende for John Huston at drage mod øerne for at indspille “Moby Dick” (1956), den mytologiske film fra halvtresserne baseret på Melvilles roman. Desuden fungerede det vulkanske terræn på Tenerife og Lanzarote godt som forhistorisk baggrundslandskab i “One million years B.C.” (1966), som har Raquel Welch i hovedrollen og er kendt for en af de mest mindeværdige scener i filmhistorien.

Andre film indspillet på øerne er“Wrath of the Titans”, optaget på Tenerife, “REC 4”, på Gran canaria, “Exodus: Gods and Kings”, på Fuerteventura, og In the Heart of the Sea, på La Gomera, med kendte skuespillere som Liam Neeson og Christian Bale i hovedrollerne og instrueret afRon Howard.

/

Historier i

kanarisk lys

Foruden at danne baggrund for mange film har landksbaet på Kanarieøerne inspireret instruktører som Pedro Almodóvar, som henlagde dele af handlingen i “Los Abrazos Rotos” til Lanzarote, hvor man ser Penélope Cruz på stranden.

Folkene bag “Fast & Furious 6”, var også inspireret af stedet og havde Vin Diesel og Paul Walker som forhenværende luksusforbrydere, der havde trukket sig tilbage på Tenerife. Begge film blev vist verden rundt, så gense dem som opvarmning til din rejse til Kanarieøerne.

/

Forfatternes

inspirationskilde

Det er svært at forestille sig en mere harmonisk forestilling.”

- Jules Verne

Igennem hele historien har mange forfattere søgt til Kanarieøerne for at skrive på deres romaner. Blandt de mest kendte finder vi nobelprisvinder i litteratur José Saramago som slog sig ned på Lanzarote og dedikerede to af sine bøger til stedet, foruden britiske Agatha Christie, for hvem øerne gav inspiration til at færdiggøre “El misterio del tren azul”. Kort tid efter henlagde hun en af sine noveller om Miss Murple til øerne, og hvor der indgår beskrivelser af det “milde og solrige klima, de fremragende strande og livet på havnen”.En anden berømt forfatter, som også fik pennen hvæsset af mødet med øerne var Jules Verne, der i sin roman “The Thompson Travel Agency” henlagde sine fantasifulde eventyrrejser til øgruppen, og om hvilken han skrev “Det er svært at forestille sig en mere harmonisk forestilling.”

/

De lokale

forfattere

Kanarieøerne har desuden været vugge for store forfattere, som er at finde i de bedste bogsamlinger. Det gælder navne som Benito Pérez Galdós, Alberto Vázquez Figueroa og Rafael Arozarena, som har efterladt vigtige kulturelle

spor af Kanarieøerne i verdenslitteraturen. Værkerne “Marianela”, “Cienfuegos” og “Mararía” er glimrende ledsagere på en tur til en solbeskinnet strand eller til at slappe af i naturen , mens man fordyber sig totalt i alt det kanariske.