SIDSTE NYT: Coronavirus (COVID-19) her


timple,

festens midtpunkt

Træ, strenge og pæreform. Nej, det er ikke en guitar, det er en timple: et instrument på knapt nok 40 cm, som er karakteristik for den kanariske folklore. Fra man begyndte at fremstille instrumentet i starten af det 19. århundrede, er det blevet et musikalsk ikon for disse øer - først på de østlige øer og derefter på La Gomera og El Hierro.

SÅDAN
LYDER TIMPLEN

Der er mange forskellige slags timpler:

med fem strenge, med fire strenge, kontratimpler...

Efterhånden som den er blevet mere og mere populær og anvendes inden for andre musikalske genrer, har dens karakteristika udviklet sig for at tilpasse sig dens nye rolle.

Kanarisk musik

OG HVIS DU VIL LYTTE TIL

DEN DIREKTE…

Hvornår kan man høre en timple? Altid! Dens muntre lyd sætter liv i enhver folkefest, og derfor mangler den aldrig, når der afholdes fest på øerne - og dem er der mange af! Uanset hvornår du kommer på besøg, vil du altid finde en folkefest, som timplen lægger musik til. Så hvis du ser en person, der er klædt ud som troldmand eller "romero" (den traditionelle dragt), så tøv ikke, og deltag i festen!

Populære fester

VI TAGER PÅ PILGRIMSFÆRD

TIMPLEN

FØR,
NU OG I
FREMTIDEN

I museet for timplen, Casa-Museo del timple, i Teguise, kan du lære, hvordan den fremstilles, se værkerne fremstillet af instrumentmagerne på Lanzarote og lære at kende de nærmeste familiemedlemmer til dette instrument. Fordyb dig i historien og dens indvirkning på den kanariske folklore og lær, hvordan de nye teknologier har forvandlet timplen inden for de seneste år. Alt dette i omgivelser af stor arkitektonisk interesse, hvor du også kan nyde koncerter, foredrag og kurser.

Teguise