SIDSTE NYT: Coronavirus (COVID-19) her

Produkter

Med

Oprindelsesbetegnelse

Lær De Kanariske Øer at kende via gastronomiske oplevelser. Det er ikke overraskende, at det kanariske køkken er varierende med masser af velsmagende og sunde ingredienser, takket være det tempererede klima og den vulkanske jord, der giver afgrøderne en helt unik smag. Desuden er mange af de produkterne beskyttet under oprindelsesbetegnelse, bl.a. nogle af de lokale oste og vine.

Oplev De Kanariske Øer, der både er en fryd for øjet og for ganen.
/
Lokale
Produkter
Det kanariske køkken indeholder karakteristiske ingredienser som majs og kartofler , der takket være den vulkanske jord har en anderledes tekstur, samt et stort udvalg af fisk, bl.a. sværdfisk, havaborre og sardiner . Og selvfølgelig den lokale variant af bananer der er langt sødere og mere velsmagende en andre varianter.

Men særligt produkterne med oprindelsesbetegnelse adskiller det kanariske køkken. På samtlige øer finder man skønne vine med oprindelsesbetegnelse, med masser af fylde og kraft fra den vulkanske jord. De traditionelt fremstillede oste, som fx Majorero, Palmero eller Flor de Guía, er også under oprindelsesbetegnelse og bredt anerkendt i hele verden.
Oversigt over vinproducenter Oversigt over ostemejerier
Gastronomiske souvenirs
Gedeost
Fuerteventura
Honning
La Gomera
Malvasia-vin
Lanzarote
Havsalt
La PALMA
Kanariske kartofler
Tenerife
Quesadillas
El Hierro
Rom
Gran Canaria
/
Tapasruter
Og Nationalretter
En gastronomisk rundtur på de øerne byder på masser af smagfulde overraskelser, og alle deler en fælles kulinarisk tradition: at give de forskellige retter et unikt touch.

De små kogte kartofler med mojosauce er måske den mest kendte ret fra øerne, sammen med escaldón, en traditionel ret med "gofio" og fiskebouillon. Disse retter findes du på de fleste lokale restauranter sammen med andre traditionelle retter: ropa vieja, sammenkogte retter, stuvninger, carajacas …
Oversigt over restauranter
/
Kanariske Retter
I Eget Hjem
Når ferien er slut vil du uden tvivl savne de små kanariske kartofler med mojosauce, så derfor får du opskriften, så du kan lave retten derhjemme.

Ingredienser

(4 personer)

KARTOFLER

1 kg kartofler
200 g groft salt

Rød mojosauce

2-4 tørrede røde peberfrugter
1 fed hvidløg
1 tsk. salt
200 ml olivenolie
50 ml eddike
1 tsk. spidskommen
1/2 tsk. paprika
Peber

Grøn mojosauce

1 fed hvidløg
1 bundt koriander eller persille
1 glas olivenolie
1 smule hvid eddike
1 tsk. spidskommen
Havsalt

Hjemmelavet rød mojosauce

Læg først de tørrede peberfrugter i vand i en time. Hæld herefter vandet fra, fjern kernerne og skær peberfrugterne i skriver. Skræl og skær hvidløget i skriver. Hæld ingredienserne en morter og tilsæt salt, spidskommen og paprika og stød, til saucen er jævn. Tilsæt en smule olie ad gangen, og stød det hele godt sammen i morteren. Nu er mojoasaucen klar!

Hjemmelavet grøn mojosauce

Den grønne mojosauce er meget nem at lave. Stød hvidløg, salt, spidskommen og persille (eller koriander) godt sammen i en morter. Tilsæt en smule olie og eddike ad gangen, mens du støder og ... så er saucen klar!

Hjemmelavede
små kogte kartofler

Vask først kartoflerne godt. Hæld derefter de uskrællede kartofler i en stor gryde, og tilsæt vand, men kun lige nok til at dække kartoflerne. Læg et rent viskestykke over gryden, tilsæt salt og bring gryden i kog. Kog til kartoflerne er møre. Vandet fordamper næsten helt, og man skal aldrig tilsætte mere vand. Fjern viskestykket, hæld evt. overskydende vand fra og hæld kartoflerne tilbage i gryden. Sæt gryden tilbage på varmepladen og lad kartoflerne ligge, til skrællen bliver rynket og tør. Velbekomme!