SIDSTE NYT: Coronavirus (COVID-19) her

7

tekster

om 7 øer

Alle ved, at omgivelserne præger folk og deres kunst og musik. Derfor kan det ikke overraske, at der på Kanarieøerne er stor musikalsk rigdom og diversitet. Landskaberne med deres kontraster har ikke bare skabt forskelligartede musikstile og folkedanse og den verdensberømte tenorsanger Alfredo Kraus. Hver af de syv øer er i sig selv et inspirerende hjørne.

Ligesom i resten af verden skaber musikken forbindelser og sammenhold mellem folk i livets forskellige faser.

Så hvis I vil lære den kanariske kultur bedre at kende, er det bare at lukke øjnene og lytte.

/

Lyden

af tradition

Den traditionelle musik på Kanarieøerne har sin indflydelse mange steder fra. Den musikalske kultur er blevet inspireret historisk set, fra Europa og Amerika, og selv nogle af de oprindelige rytmer lever stadig videre.

Ikke desto mindre har den kanariske musik fået sin helt egen lyd og personlighed gennem tiderne. Den afspejler det kanariske folks egenart og er derfor blevet meget mere varieret end i begyndelsen.

/

De enkelte øers

traditionelle

sange og danse

El Hierro

Baile del Vivo, Tango Herreño og Baile de la Virgen

Tenerife

Lo Divino Santo Domingo og Tango de la Florida

La Palma

Sirinoque, Aires de Lima og Baile del trigo

Gran Canaria

Mazurca, Endecha og Aires de Lima

La Gomera

El Tajaraste også kendt som Baile del Tambor

Fuerteventura

Polca. Siote og Berlina

Lanzarote

Sorondongo og La Zaranda

/

Øreguf

året

rundt

Du drømmer dig helt ind i musikken. Du drømmer om at nyde musikken gentagne gange året rundt. Koncerter, opera, festivaller med klassisk musik, auditorier og utrættelig musikalsk kultur.

Og læg så drømmen fra dig, kom til Kanarieøerne, og opdag de mange muligheder for at have det rart i verdens bedste klima, hvor man kan nyde musikken 365 dage om året.

/

Den internationale

musikfestival

Med mere end 30 års stor kunst på bagen har Kanarieøernes internationale musikfestival (Festival Internacional de Música de Canarias) slået sig fast internationalt som en kendt festival med klassiske musikorkestre fra hele verden. Den falder tidligt på året, i januar og februar, og den kickstarter dermed hvert år det europæiske udvalg af festivaller for klassisk musik. Alt sammen fordi Kanarieøerne har stabile temperaturer året rundt.

Se event
/

Alfredo

Kraus-auditoriet

Dette koncerthus er også kendt som Auditorio de Las Palmas de Gran Canaria. Det er opkaldt efter Alfredo Kraus som hyldest til den internationalt kendte og elskede tenorsangers betydning for den musikalske verden. Salen er tegnet af arkitekten Oscar Tusquets. Den står på en base af vulkansten, har et samlet areal 16.750 kvadratmeter med sine 25 koncertsale, hvor mange af koncerterne til den internationale musikfestival på Kanarieøerne afholdes.

/

Auditorio de Tenerife

Adán Martín

Tidligere gik den ganske enkelt under navnet Auditorio de Tenerife, men det nuværende navn hædrer tidligere præsident for kanarieøernes lokalstyre for hans arbejde med at promovere opførelsen af byggeriet. Den imponerende bygning er tegnet af arkitekten Santiago Calatrava og efterlader beskueren målløs. Det samme gør koncertkalenderen, som byder på koncerter i mangeartede genrer foruden scenekunst.