SIDSTE NYT: Coronavirus (COVID-19) her

HVOR MAGIEN

VENDER TILBAGE

Kanarieøerne har masser af steder med masser af magi: frodige laurisilva-skove med indbygget hekseeffekt, forhistoriske huler med masser af sagn, vulkaner anset som hellige og mange andre steder, som gør øerne til et sted med en helt særlig aura.

Så din tur til Kanarieøerne bør indeholde et besøg til alle disse steder, som har den charme, som gør dem magiske. Og hvem ved, måske hvis du tror rigtig, rigtig meget på magiske kræfter, kan du måske få øje på den ottende kanarieø, San Borondón, som ifølge sagnet for flere hundrede år siden pludselig dukkede op langt ude på havet og forsvandt lige så hurtigt igen.

/
TENERIFE
MYTOLOGI
OG SAGN

Tenerife er der masser af sagn og myter. Eksempelvis fra Guanche-mytologien, hvor der i århundreder i den inderste del af Teide skulle have boet en dæmon ved navn Guayota, helt spærret inde. Et andet sagn vil vide, at en sørøver, som blev født i La Laguna, Amaro Pargo, stod i kamp med selveste Kaptajn Sortskæg et sted ude på Atlanterhavet.

/
GRAN CANARIA
EN ARKÆOLOGISK
TIDSREJSE

Et sted, hvor Gran Canarias kulturelle udvikling står klart afspejlet er på Den Nordlige Arkæologiske Rute, hvor man ved Cenobio de Valerón, den Malede Hule (Cueva Pintada), og gravstedet Necrópolis de Maipés kan opleve forhistoriske udgravninger og gravhøje på lavajord. For foden af klippen Roque Bentayga kan man få indblik i de oprindelige folks magiske ritualer , som havde med forårs- og efterårsjævndøgn at gøre.

/
LANZAROTE
MYTEN OG ILDEN

Lanzarote kaldes også for Vulkanøern. Kom tættere på Atlantismyten på en dykkertur på dybt vand, og hør sagnet om Prinsesse Ico i Teguise, eller du kan i den vulkanske natur omkring Timanfaya finde ud af, hvorfor den kaldes Øen af Ild og Vand.

/
FUERTEVENTURA
DET MAGISKE
BJERG

BJERG, som også kaldes “Montaña Mágica”, (Det magiske bjerg), blev betragtet som adgang til himlen af de oprindelige folkFuerteventura. Her kan du også besøge Museo Arqueológico de Betancuria med dets unikke og mystiske udstillingsgenstande eller beundre skønheden i Antigua, hvor man ifølge sagnet for første gang kunne se lysfænomenet “Luz de Mafasca”.

/
LA PALMA
SMUK
OG MYSTISK

La Palma er halv skønhed, halvt mysterium. I naturparken Parque Nacional de la Caldera de Taburiente kan du ud over den fantastiske natur mærke den hellige tilstedeværelse ved klippen Roque Idafe, som auarita-folket anså for verdens midterakse. Samtidig kan du ved klippen Roque de los Muchachos finde hulemalerier og helleristinger, som man også anså for hellige.

/
La Gomera
SAGNOMSPUNDEN
NATUR

Magien er til at tage og føle på rundt på øen La Gomera og i dens natur. Det bugner med sagn om trolde og elskende, som vandrer rundt i de frodige skove i naturparken Parque Nacional de Garajonay eller i vandfaldet Chorros de Espina, der siges at have helende kræfter.

/
EL HIERRO
STJERNERNES
MAGI

Himlen over El Hierro er så ren og klar, at den giver os et af de bedste stjernekig i Europa. Derfor kan det ikke undre, at øens gamle beboere dyrkede stjernerne i deres kunst. I området omkring El Sabinar kan man se helleristninger i hulerne ved El Julán, som de oprindelige folk brugte til at fremstille deres religiøse overbevisninger inspireret af stjernerne..