SIDSTE NYT: Coronavirus (COVID-19) her

OSTE

OG

VINE

De lokale oste og vine fra Kanarieøerne har beskyttet oprindelsesbetegnelse (Denominación de Origen).Det betyder, at hver enkelt ø har opnået dette certifikat i en eller anden form. Med dette kvalitetsstempel har de lokale oste fået vigtig hæder og priser ved eksempelvis World Cheese Awards, og vinene er fremhævet i anerkendte vinguides som Peñín y Parker, som hvert år udvælger de bedste vine i verden. Anerkendelsen kommer fra fjerne kanter og blev noteret og udtrykt af selveste William Shakespeare i visse skrifter.

Uanset hvilken ø, du kommer forbi, vil du finde smagsoplevelser med garanteret kvalitet.

/
El Hierro
Forarbejdet af naturen selv

Øen El Hierro fik sit kvalitetsstempel alene baseret på to vingårde, hvilket er uhørt og vidner om særlig kvalitet i vinproduktionen. Grunden hertil skal findes i, at vinene er lavet på en meget gammel druesort , som er overlevet på øen, fordi den er sluppet for angreb fra vinlus. Det giver vinene en renhed og naturlighed, som også er at finde i de udsøgte røgede oste, som fremstilles i overensstemmelse med traditionen og forhandles via et kooperativ.
Se vingårde og ostelagre på El Hierro>

/
Fuerteventura
Kendte og anerkendte oste

Gedeosten Majorero fra Fuerteventura har haft beskyttet kvalitetsstempel siden 1996 og er en af de kendte oste på Kanarieøerne. Den er flere gange blevet vurderet blandt de bedste i verden, og dens smagfulde karakter er noteret af smagseksperter ved World Cheese Awards. Du kan kende den på den paprikarøde skorpe og på den karakteristiske let syrlige og alligevel sødlige smag.
Se ostelagre på Fuerteventura >

/
Gran Canaria
Forskellen ligger i nuancerne

Den beskyttede oprindelsesbetegnelse "Gran Canaria" er en sammenslutning af to kvalitetsstempler, nemlig Monte Lentiscal og Gran Canaria. Udvalget af vine er derfor enormt og tæller såforskelligartede vinsorter som negramoll, malvasía, listan og negra común. Vinen er en glimrende ledsager til øens helt store stjerne af en ost, Flor de Guía. Det er en ko- og gedemælksost, som er lavet på vegetabilsk osteløbe og tidselpistiller, og som er overraskende blød og velduftende.
Se vingårde og ostelagre på Gran Canaria>

/
La Gomera
Natulig karakterstyrke

På La Gomera er der bevoksning overalt. Derfor er det ikke overraskende, at man støder på vinranker i atypisk terræn eller voksende her over stenskrænter. Den mest udbredte er af typen Forastera, som giver en vin med helt særegne smagsnuancer og bouquet, og som ofte serveres med lokale retter som almogrote, som er en cremet spise lavet på ost fra La Gomera og blandet med paprika og tomat.
Se vingårde og ostelagre på La Gomera>

/
La Palma
Vinranker uden lige i europa

På La Palma er det et must at smage på vinen. De har beskyttet oprindelse, fordi de laves af druesorter, som er uddøet i resten af Europa for århundreder siden. Af dem bliver der lavet vine, som er højt skattet af vinkendere. Den passer perfekt til øens røgede Palmeros-oste, som er lavet på gederåmælk, og som kan veje op til 15 kilo.
Se vingårde og ostelagre på La Palma>

/
Lanzarote
Smagen af vulkaner

Jorden på Lanzarote er mindre frugtbar og mere vulkansk end på de andre øer. Det kan man især smage i vinen og osten. Bare tag et besøg på La Geria,, som er et helt enestående landbrugsområde på grund af dets beskaffenhed og skønhed. Her vokser vinrankerne ud af vulkansten og skaber en smuk farvekontrast og giver hver eneste vin helt særlige smagsnuancer. Det samme sker med ostene, som laves på lokal gedemælk. Det tørre landskab og det særlige græs gør, at dyrene producerer en mælk med intens smag og af stor kvalitet til fremstilling af både friske og lagrede oste.
Se Lanzarotes vingårde og ostelagre>

/
Tenerife
Udsøgte smagsvarianter

På grund af drastiske højdeforskelle inden for meget lidt plads har Tenerife mange mikroklimaer og stor lokal variation i druesorter. Øens vine har derfor så mange som fem forskellige beskyttede oprindelsesbetegnelser , hver og én af dem af høj kvalitet. Rødvin, hvidvin, rosé, dessertvin....og en god vin fortjener jo en god ost. De lokale foretrækker den friske ost, men en anden glimrende mulighed er den karakteristiske røgede ost med skorpe af ristet majsmel eller paprika og en let krydret smag.
Tenerifes vingårde og ostelagre>