SIDSTE NYT: Coronavirus (COVID-19) her

Naturpå nært hold

På De Kanariske Øer venter der ikke kun paradisagtige strande, men også skove med tusindårige træer, stjernefyldte himle og vulkanske landskaber, der ligner en helt anden planet. Brug lidt af din ferie på at bestige det højeste bjerg i Spanien, eller sov i telt i en nationalpark – de fleste naturseværdigheder er nemme at komme til og har alle de nødvendige faciliteter.

Fredet
område

Med deres store biodiversitet er øerne hjemsted for 3.000 dyre- og plantearter, som ikke findes andre steder i verden. Dette er årsagen til, at 40 % af De Kanariske Øer er fredet område: der findes 7 biosfærereservater, 3 marinereservater og 4 fantastiske nationalparker, hvor man kan få et førstehåndsindtryk af regionens rige økosystemer.

Teide
Nationalpark

Teide er det perfekte udflugtsmål for familier. Man kan tage svævebanen op til vulkanen på 8 minutter, eller man kan gå derop på ca. 6 timer (dette kræver passende tøj og sko samt brug af solcreme). Udsigten fra toppen er ubeskrivelig. Der er tale om den tredjestørste vulkan i verden, og fra toppen kan man se ud over hele Tenerife. På dage, hvor sigtbarheden tillader det, kan man endda se nogle af de andre øer.

Timanfaya
Nationalpark

Naturområdet Montañas de Fuego på Lanzarote er et 5.000 hektarer stort månelandskab, hvor hverken vegetation eller mennesker har sat sine spor – et absolut betagende syn. Med sin røde jord indbyder området til spændende vandre- eller busture, men den bedste måde at udforske det på er fra ryggen af en dromedar.

Garajonay
Nationalpark

Nationalparken har taget sit navn fra sagnet om Gara og Jonay, De Kanariske Øers Romeo og Julie. Denne frodige laurbærskov er rig på mos og bregner, og følger man dens stier, kan man nemt få følelsen af at befinde sig i den forhistoriske tidsalder. Det mest besøgte punkt i nationalparken er området, der gennemstrømmes af bækken El Cedro: en urgammel skov med en intens grøn natur og en enestående biodiversitet.

Caldera de
Taburiente
Nationalpark

Med sin beliggenhed midt på øen er denne nationalpark højst sandsynligt grunden til, at man kalder La Palma for "Den smukke ø". Fra Roque de los Muchachos, som ligger i hjertet af La Palma, kan man vandre mellem langnålede kanariske fyrretræer, nyde synet af et enestående vandfald i flere farver, og beundre en nattehimmel, der er smukkere end nogen anden.

Vandreture
med de bedste udsigter

Det gode ved at have et klima med behagelige temperaturer året rundt er, at man når som helst kan tage ud og udforske naturen. På en enkelt vandretur kan man se, hvordan landskabet forandrer sig inden for nogle få kilometer: fra afsidesliggende strande til ørkener og skove. Lad deres magi vise dig vej, og udforsk de mange vandrestier, der er tilpasset alle niveauer.

Og trænger du til et hvil, så benyt chancen for at beundre et af de mange udsigtspunkter på De Kanariske Øer. Mens du hviler benene, får du ikke blot mulighed for at nyde udsigten – du kan også se den kanariske arkitektur og César Manriques værk fra et helt nyt perspektiv.

Gran Canaria

Slap af
og nyd den rene luft

Efter en dejlig vandretur i naturen, er der intet som at slappe af på et De Kanariske Øers fredelige paradorhoteller eller fine landsbyhoteller. Her er der ingen støj eller trafikgener, så der er god mulighed for at nyde en god nats søvn langt fra storbyernes larm – alene med naturen og med dine drømme. Og når du vågner, venter der et lækkert morgenmåltid med lokale specialiteter fra De Kanariske Øer, så du er frisk til en ny dejlig dag i den kanariske natur.