SIDSTE NYT: Coronavirus (COVID-19) her

På indkøb

MØNTFOD OG BETALINGSFORM

Den officielle møntfod på De Kanariske Øer er Euro’en. Men kommer du med fremmed valuta, findes der et stort udvalg af vekslebureauer og banker, hvor du kan få vekslet, og mange hoteller tilbyder også denne service.

Der er også mange pengeautomater på alle øerne, og i de allerfleste forretninger kan du betale med kreditkort, omend det bør nævnes, at en stor del af dem ikke tager imod American Express.

ÅBNINGSTIDER

Det almindelige er, at butikkerne i byområderne åbner mandag til lørdag fra 09.00 morgen til cirka 20.30, afhængigt af typen af forretning. Mange af dem holder lukket lørdag eftermiddag, men butiks- og indkøbscentre holder åbent fra 10.00 morgen til 22.00 aften.

Hvis du skal besøge de mere turistede områder, vil du finde forretningerne åbne alle ugens dage

SKATTEFORDELE

De Kanariske Øer har en anden grundlovssikret beskatningsordning end resten af det spanske territorium. Den betyder, at øerne har en moms på forbrug, som er meget lavere end i resten af Europa (7%), og det gør næsten alle produkter betragteligt billigere.

apoteker

Hvis du behøver medicin eller et farmaceutisk produkt, mens du er på De Kanariske Øer, kan du finde det i de forskellige apoteker, der er fordelt over den kanariske øgruppe. Husk, at der kun sælges medicin i autoriserede apoteker, og de er angivet med dette symbol: Farmacia Autorizada

Glem ikke at…

De Kanariske Øer har en masse produkter, som er helt specielle for øerne, og som du ikke må gå glip af. Blandt de mest populære er, naturligvis, de gastronomiske som kaffe fra Agaete, Palmero og Majorero oste (lavet af gedemælk), mel af ristede majskerner, palmehonning, vine med oprindelsesbetegnelser eller alskens form for bagværk. Du kan også købe tøj af kanariske designere, kunstværker og kunsthåndværk som kurve, keramik eller smykker.

Det er derfor, De Kanariske Øer inviterer dig på udendørsferie alle årets dage, hvor du kan nyde lyset, den klare himmel og få mest muligt ud af din fritid.