SIDSTE NYT: Coronavirus (COVID-19) her

EN ANDEN SIDE

AF KANARIEØERNE

Ud over det enestående klima, de paradisiske strande og den frodige natur vil du på Kanarieøerne stifte bekendtskab med mange traditioner og fejringer, som har stået på i århundreder. Stadig flere gæster deltager i denne del af øernes kultur, og du kan også være med og finde ud af mere om kanarisk kultur.

Tag del i folkefester, få indblik i de lidenskabelige religiøse fejringer, dans med i lokale danse og smag på lokale specialiteter fra hver region. Du ender måske ligefrem som hjemmevant på Kanarieøerne.

/

TRADITION

OG RELIGION

Historie, religion og kultur har altid været tæt forbundne i Europa. Således er nogle af de mest farverige optog religiøs. Alligevel er de åbne for alle, og nysgerrige gæster er velkomne.

Bajada
de la Virgen
de los Reyes

El Hierro

På El Hierro fejres denne så afholdte helligdag med en folkevandring ned fra bjerget den første lørdag i juli hvert fjerde år. I det utroligt farverige optog går dusinvis af dansepiger med i optoget, som bevæger sig fra Dehesa de Sabinosa til øens hovedby, Valverde.

Fiestas de la
Bajada de la Virgen
de las Nieves

La Palma

Hvert femte år fejrer man på øen Palma denne helligdag, som er erklæret for national turistattraktion. Det mest specielle indslag er Baile de los Enanos (Dværgenes dans), hvor dværge danser natten lang til Polca Recova-rytmerne på gaden calle Real, til de ankommer ved morgenstund til Barco de la Virgen.

Se begivenhed>

Bajada
de la Virgen
de Guadalupe

La Gomera

Denne begivenhed afholdes hvert femte år, og du kan være med i denne fejring på øen La Gomera og se et optog med havets folk, hvor Virgen de Guadalupe ledsages af fiskerbåde fra hendes helligdom ved Puntallana til øens hovedstad. I de mellemliggende år, hvor jomfruen ikke fejres med nedstigninger, holdes der i oktober "Fiesta de Octubre" med et optog i området omkring jomfruens helligdom.

Se begivenhed>

Corpus Christi
de La Orotava

Tenerife

I de otte dage, hvor Corpus Christi fejres, går tusindvis af besøgende på gaderne i La Orotavas gader, der er dækket af farverige blomstertæpper og sand. Helt særligt er det bemærkelsesværdige vægtæppe på den lokale plads, lavet af naturligt sand fra nationalparken Parque Nacional del Teide.

Se begivenhed>

La Rama
en Agaete

Gran Canaria

I Agaete på Gran Canaria samles tusindvis af personer hvert år den 5. august med en gren i hånden og danser, mens de svinger grenen som en bøn om regn, hele vejen til helligdommen Santuario de la Virgen de las Nieves. Hvis du er i landsbyen på denne tid af året, er du velkommen til at deltage i en optog med kæmpemaskerne “papahuevos”, som fører an i optoget.

Se begivenhed>

Fejringen af Virgen
de la Peña

Fuerteventura

Denne fejring er af de ældste religiøse fester på Kanarieøerne. Det vigtigste indslag er "la romería", som markerer pilgrimsfærdene til Rom. Den finder sted til ære for “La Peñita”, fuerteventuranernes kælenavn for deres skytshelgen. De vandrende har lokal musik og mad med på deres tur mod helligdommen.

Se begivenhed>

Romería
de los Dolores

Lanzarote

Lanzarote trækker i de flotteste folkedragter til denne fejring af "la romería", alt sammen til ære for Virgen de los Dolores. Pilgrimsfærden begynder tidligt om morgenen fra mange forskellige steder på øen, indtil folk samles ved Mancha Blanca, stedet hvor jomfruen udførte et mirakel ved at stoppe lavaen fra vulkanen Timanfaya.

Se begivenhed>

Hold dig opdateret på alt det, der foregår på Kanarieøerne fra dag til dag på vores kalender