SIDSTE NYT: Coronavirus (COVID-19) her

En Destination Med

Stjerner

De Kanariske Øer er en unik destination for astroturisme, da øerne er et de bedste steder i verden til observation af stjerner - uanset årstid - takket være øernes privilegerede geografiske beliggenhed og den klare himmel.

Uanset om du vælger at observere stjernerne fra et af de store internationale observatorier på øerne, eller foretrækker en guidet tur, vil du du føle tættere på universet end nogensinde. Kig godt på en stjerne for at spå om din fremtid eller ønsk lige, hvad du vil.

Hvem ved, måske går dit ønske i opfyldelse ...
/
Beskyttet
Himmel
Brisen fra passatvindene og temperaturinversionen betyder, at der ikke udvikles ​​skyer. Derfor er himlene på De Kanariske Øer de mest rene og klare i Europa. De er også beskyttet af loven om beskyttelse af astronomiske observatorier, der kontrollerer af lys-, radio- og luftforurening, og regulerer flyruterne, så intet hæmmer observation af stjernerne.
/
Kom Helt Tæt På
Universet
De Kanariske Øer har astronomiske faciliteter af stor international betydning beliggende 2.400 meter over havets overflade, som fx solteleskopet Gregor på Tenerife, det største i Europa, eller Roque de los Muchachos-observatoriet på La Palma. Begge centre er åbne for offentligheden, og det er muligt at besøge centrene for at blive klogere på universet.
Du vil også finde guidere ture eller nattevandringer med mulighed for at observere universet fra de mest fantastiske punkter.

Oplev alle stjernernes konstellation på den kanariske himmel fra dette virtuelle planetarium.
2 Stjernereservater
De Kanariske Øer står øverst på "Starlight Reserve"-listen, med tre områder, der allerede er erklæret for "Starlight Reserve" - en titel, der gives til de territorier, hvor de naturlige lysforhold bevares intakte: La Palma, Fuerteventura og toppen af Tenerife.
DESTINATION STARLIGHT
Udover en stjernespækket himmel beskyttet mod lysforurening har Gran Canaria en masse infrastrukturer og turistaktiviteter, der er rettet mod at nyde og beskytte denne naturressource, der er kendt som "Starlight-turistdestination".
Derudover ligger Tenerife i øjeblikket i spidsen for EU Sky Route, et EU-finansieret projekt, hvis formål er at styrke nye astroturisme-ruter i Europa.
Himlen Over De
/
7 Øer

La Palma

På den vestlige side af øen giver Mirador de San Borondon et perfekt kig til Nordstjernen og stjernebilledet Cassiopeia og Cepheus.

Lanzarote

På sommernætter - når det ikke er fuldmåne - kan man fra Peñas del Chache nord for Haría se Skytten, hvis form minder om en tekande, og Skorpionen med dens rødlige farve.

Fuerteventura

Fra Mirador de Morro Velosa er det nemt at finde Casiopea på nattehimlen, fordi det ligner et W, og Lille Bjørn med Nordstjernen pegende mod nord.

Gran Canaria

En På Llanos de Garañón i 1.700 m højde får man et perfekt kig til stjernebillederne Tvillingerne, Kusken, Tyren og Orion. De er særligt smukke på forårsnætterne.

La Gomera

I 1.487 m højde er Alto de Garajonay som skabt til at observere stjernebillederne Skytten og Skorpionen, takket være den minimale lysforurening.

El Hierro

Indtil 1885 var længdegradernes 0-meridian Cape Orchilla, hvor man byggede fyrtårnet Orchilla, hvorfra man tydeligt kan se stjernebilledet Tyren.

Tenerife

Mirador de El Palmar i kommunen Buenavista er et perfekt sted at observere stjernebilledet Orion og de to stjerner Store Hund og Lille Hund - især sidst på året.